POLITYKA PRYWATNOŚCI

 

Szanując prawa naszych Klientów oraz respektując ustawę o ochronie danych osobowych zobowiązujemy się do zachowania bezpieczeństwa i poufności pozyskanych danych osobowych.

Administratorem Danych Osobowych jest: Kamil Czajkowski, u. Krzywoustego 20/7, 58-160 Świebodzice.

 

Jakie dane o Tobie zbieramy?

Dane zbierane podczas rejestracji

Abyś mógł skorzystać z niektórych funkcji naszego systemu będziesz musiał się zarejestrować. Podczas rejestracji zapytamy Cię o Twój adres email oraz hasło jakiego będziesz używał na naszej witrynie.

 

Dane zbierane podczas transakcji zakupu

Zanim będziemy mogli dokonać transakcji zakupu towaru w naszym sklepie zapytamy Ciebie o imię, nazwisko, adres zamieszkania, numer telefonu, oraz dane dotyczące formy płatności.

 

Dane zbierane automatycznie

Podczas Twojej wizyty na naszej stronie internetowej, automatycznie zbierane są dane dotyczące Twojej wizyty, np. Twój adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, itp.

Dane zbierane, gdy kontaktujesz się z nami

Gdy kontaktujesz się z nami za pomocą strony internetowej, telefonu, poczty email, itp. przekazujesz nam swoje dane osobowe, np. imię, nazwisko, adres email, itp.

 

W jaki sposób wykorzystujemy Twoje dane?

W żadnym wypadku nie będziemy sprzedawali danych zebranych o Tobie podmiotom trzecim.

Nie przechowujemy również danych poufnych jak numery Twoich kart kredytowych czy danych dostępu do Twojego konta bankowego.

Dane zbierane podczas rejestracji będą wykorzystane do umożliwienia Tobie zalogowania się do naszego systemu.

Dane zbierana podczas transakcji zakupu będą wykorzystane w celu realizacji transakcji, w tym dokonania płatności, wysłania Tobie zamówionego towaru oraz kontaktu z Tobą.

Dane takie jak adres wysyłki, nr telefonu oraz adres mailowy są przekazywane w zależności od wyboru sposobu dostawy do systemu Poczty Polskiej S.A. w celu dostarczenia zamówionych produktów.

W przypadku dokonania zakupu towaru oferowanego przez Sklep, zastrzegamy sobie możliwość przesłania Tobie za pośrednictwem poczty elektronicznej prośby o wystawienie opinii dotyczącej zakupionego towaru.

Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników na naszej stronie internetowej, zbierania danych demograficznych o naszych użytkownikach, lub do personalizacji zawartości naszych stron internetowych. Dane te są zbierane automatycznie o każdym użytkowniku.

Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Tobą, a naszym serwisem będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na Twoje zapytanie.

W jaki sposób możesz poinformować nas o zmianie danych?

Zgodnie z postanowieniami ustawy o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 roku, Dz. U. nr 133 poz. 883 z późn. zm. każda osoba pozostawiająca dane osobowe ma prawo uzupełniania, uaktualniania, sprostowania danych osobowych, czasowego lub stałego wstrzymania ich przetwarzania lub ich usunięcia, jeżeli są one niekompletne, nieaktualne, nieprawdziwe lub zostały zebrane z naruszeniem przepisów prawa albo są już zbędne do realizacji celu, dla którego zostały zebrane, oraz prawo wniesienia sprzeciwu, co do przetwarzania danych osobowych dla celów marketingowych.

Zmian w zakresie Twoich danych osobowych dokonujesz poprzez oświadczenie woli przesłane na adres kontakt.kamilcz@gmail.com

Dla użytkowników zarejestrowanych w Sklepie istnieje możliwość zmiany danych osobowych po zalogowaniu się do swojego konta i wybraniu sekcji „Szczegóły konta”.

 

Wykorzystanie ciasteczek („cookies”)

Nasza strona internetowa może wykorzystywać ciasteczka, które służą identyfikacji Twojej przeglądarki podczas korzystania z naszej strony, abyśmy wiedzieli jaką stronę Ci wyświetlić. Mechanizm cookies jest całkowicie bezpieczny dla Twojego komputera. Niemniej w swojej przeglądarce masz możliwość ograniczenia lub wyłączenia dostępu plików cookies. W przypadku skorzystania z tej opcji nawigacja na Sklepie będzie co do zasady możliwa, niemniej skutkować może ograniczeniem możliwości korzystania z pewnych funkcji Sklepu.

W jaki sposób zabezpieczamy Twoje dane osobowe?

Właściciel Sklepu alovestudio.pl, jako Administrator danych osobowych oświadcza, że dane osobowe Użytkowników oraz Klientów Sklepu przetwarza zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (z późniejszymi zmianami) oraz że stosuje środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych danych osobowych odpowiednią do zagrożeń oraz kategorii danych objętych ochroną, a w szczególności zabezpiecza dane osobowe przed udostępnieniem ich osobom nieupoważnionym, utratą czy uszkodzeniem.

Wszyscy pracownicy Sklepu alovestudio.pl zostali odpowiednio przeszkoleni w zakresie przetwarzania danych osobowych.

Wyłączenie odpowiedzialności.

Niniejsza Polityka Prywatności nie obejmuje:

Ujawniania danych osobowych przez osoby korzystające ze Sklepu, które zamieszczają opinie o produktach lub Sklepie.

 

Zmiany naszej polityki prywatności.

Sklep zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w Polityce Prywatności.

Data określona poniżej jest datą początku obowiązywania Polityki Prywatność w ostatniej wersji.

Data ostatniej modyfikacji: 08.11.2017 r.

 

Kontakt

Wszelkie dodatkowe pytania związane z Polityką Prywatności prosimy kierować na adres: kontakt.kamilcz@gmail.com.